lördag, januari 27, 2007

Vinterhud

I vintertider får man lätt torr hy eller torrare hy än vad man brukar ha. Därför är det viktigt att ta hand om huden nu också.
Byt dagkräm till en med mer fukt i. Eller satsa på ett serum att ha under dagkrämen. Rengör huden som du brukar varje dag. Peela huden minst en gång i veckan. Peelar man inte huden så tillgodogörs inte krämen du använder på bästa sätt. Du kanske bara får ut 30% annars utav krämen och det är ju synd.
Använd gärna mask efter du har peelat.
Efter masserar du in nattkrämen, gärna med ett serum som tillför mycket fukt.

Ett tips som jag säkert kommer att höja ögonbrynen på en del är att använda en kräm med mineralolja i om man ska ut i hårt väder. Eller spendera dagen på skidor/fiska...m.m.
Varför? Jo, mineralolja kapslar in och bevarar fukten på ett väldigt bra sätt, dock ska man inte använda det jämt och ständigt för det täpper till porerna. Men som barriärskyddande kräm är den suverän.
Blir man torr på vissa ställen kan man använda lite fet kräm där, inte massor så att det glänser utan lite lagom, och så kan man pudra försiktigt så man slipper se fet ut.
Jag brukar bli torr vid ögonbrynen, så jag tar lite Tender care eller eight hour cream och duttar lite. Där gör inget för då blir brynen lite snygga och det är bra för dem- som Hollywoodstjärnorna- de använder eight hour cream på ögonbrynen för att få fram en naturlig och sexig look.

2 kommentarer:

Johanna sa...

Vars finns den där eight hour cream att köpa? :) Svara gärna i min blogg, och tack ska du ha!

Johanna sa...

http://www.dujohanna.bloggproffs.se