tisdag, april 04, 2006

Uppmaning till enkel bashudvård!!

Ok det var ett tag sen jag var på baskurs i hudvård men jag tänkte ta upp några saker här. Först och främst inget nytt, men vi fick se en massa produkter och känna, lukta.....
Men till alla som tycker att det är jobbigt - nu kommer en påminnelse om att börja ta hand om din hy nu!!
Det handlar om rutin. Enkel bashudvård med rutin. De flesta orkar inte , men man får mycket igen om man börjar.
Det bästa är om man försöker hålla sig till ett märke, då produkterna samarbetar med varandra. Allt anpassat till den typ av hud man har.
En bra rengöring.
Ansiktsvatten.
Dagkräm och nattkräm.
Ögonkräm.

Dessa är väsentliga.

Sen ändras huden och man behöver att "pigga" upp den lite extra.

Scrubb en till två gånger i veckan. Beroende på hudtyp -tex torr hy ska inte ha så grov och "rivig" scrubb, medans en fetare kräver lite grövre korn i sin scrubb.Torr hy räcker med scrubb en gång i veckan , fet hy kanske 2-3 gånger beroende på hur scrubben är.

Ansiktsmask -också en till två gånger i veckan,beroende på hudtyp.

Ett serum kan användas under dag eller nattkräm. Finns många olika. Kanske ett serum med uppstramande effekt när man börjat få lite rynkor.Serum kan användas varje dag men kan också vara ett kompliment till tex dagkrämen när man känner att huden behöver det lilla extra.

Olja/oljekapslar... också ett kompliment till dag eller nattkrämen när huden behöver det lilla extra. Bara för att man har fet hy så betyder inte det att man inte kan ha olja i ansiktet. Dessa oljor till ansiktet är oftast väldigt flyktiga och försvinner in i huden utan att se glansig ut.
Är ansiktet lite glåmigt...kör en kur på ett par dagar/nätter eller kanske en månad och huden har fått en ordentlig lyster.

Ett annat måste är make-up remover. Inte bara till ögonen utan till hela ansiktet.
Jag själv har bara använt mig av ögon remover, men jag har märkt en väldig skillnad sedan jag började använda till hela ansiktet. Nu blir jag verkligen ren av min ansiktsrengöring, och bättre hy, inte alls så mycket svarta pormaskar och finnar. Och samma rengöring som innan jag började med make-up remover!

Skillnaden är att använder man bara ansiktsrengöring så tar den inte bort allt. Även att det står att den tar bort make-up. Men man gnor mest omkring sminket i ansiktet. Inte trevligt. Rengöringen till ansiktet är anpassat efter att ta bort fett, smuts och ev hudavlagring, men smink är den inte så bra på - det blir ofta lite rester kvar.Alltså prova med make-up remover innan rengöring!

Sedan finns det en uppsjö av olika märken, preparat....specialkrämer. Men nu tänkte jag mest ta upp vad vi alla egentligen bör göra med sin hy.
Ta hand om huden!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jaha det är bara att sätta igång.Tack för tipsen...

tess sa...

Ok... nu har jag börjat också. Hur länge orkar jag med rutinen?!Men jag ska försöka hålla på.

Idis sa...

Det är bra med uppmaning så folk tar sig ikragen. Det här är ju en ordentligt bra uppmaning. Fräschare människor vill vi se mer av.