tisdag, september 11, 2007

Grattis Grim 6 år!


Den 12 september blir stora sonen hela 6 år! Han har börjat förskolan och allt!
För 6 år sedan hade den hemska katastrofen i USA ägt rum, så det var det enda som visades på TV. Och jag gick på övertid så att säga...den 28 augusti var han beräknad till. Där gick jag och vankade. Den 12 september fick jag åka till BB på undersökning kl 09.00, men det var bara att åka hem igen, det blev ingen igångsättning. Då BB ligger i en annan stad så passade vi på att shoppa lite, plus att gå omkring med mig så det kunde sätta igång..men icke. Vi var hemma runt kl 14.30-15, sambon äter lite mat och sticker sedan till jobbet. Då......sätter det igång med värkar. Kl. 16 är vi på BB och kl. 20.00 prick är han född. Det får väl räknas som ganska snabbt :) Ingen bedövning hann jag med.
4230gr och 52 cm lång
Grattis killen! Hela 6 år och på väg att bli en stor pojk!


Kan lika gärna ta lite om Viggo som fyllde 1 år 16 juli. Då bråkade blogspot så det blev inget skrivet.
Han var beräknad i slutet av juni, men valde att vänta lite han med. Den 16 juli hade vi fått ett datum för igångsättning. Vid kl 09.00. Mellan kl. 07.30-07.45 kommer det en värk..sedan kommer en till ordentligt och de är igång snabbt. Men jag var bara tvugnen att sminka mig klart;) så runt 07.50 säger jag att det är dax att åka...det blir fart på sambon!
Vi ringer och säger att vi kommer lite tidigare till BB. När vi kommer till Västervik där BB ligger så går det inte precis lagligt och vid avfarten står det en poliskontroll! Jaha...typiskt. Sambon bromsar in, men poliserna har ju sett oss sedan länge...men de vinkar inte in oss...de fattade nog, puhh;) Tur det för vi hade redan ringt om ambulans då det tryckte på så. Men de fick komma med bår och hämta mig för jag kunde inte gå. De trodde inte att det var så nära, men jag fick knappt av mig kläderna. Kl. 09.13 är lille Viggo född! Knappt en och en halv timme från första värken. Inga förvärkar innan,det hade jag inte heller med första barnet. Och så blev det ingen bedövning här heller;)
3210gr och 50 cm lång.
Springer, försöker prata och busar för fullt.

Grim och Viggo - ni är glädjen och ljuset i våra liv!!
Bild: Taget i augusti-06, Grim 5 år, Viggo knappt 1 månad.
P.S Sköterskorna tyckte jag såg så fräsch ut efter Viggo´s födelse, som jag inte hade fött barn...tur man inte hoppade över make upen...*fniss*

Inga kommentarer: