fredag, juli 20, 2012

Billiga foundations


Uppdateringarna haglar verkligen inte här. Men ska tipsa om två billiga foundations. De är superbilliga och väldigt praktiska att ta med i sin sminkväska för de är inte så stora. Båda är tinted foundation eller sk färgade dagkrämer men jag tycker de är mer täckande än så. Den minsta av de två heter Tinted moisturiser SPF 15. Den innehåller 12 gr foundation och är ganska tjock i sin konsistens. När jag använder den så brukar jag blanda den med min dagkräm. På så sätt blir den lättare att få på tycker jag plus att den på så sätt är dryg. Den kostar 17(!!!) kr bara. Den är ganska liten alltså men perfekt att ha med i sin sminkväska. Det bästa av allt är att den innehåller solskyddsfaktor 15. Det finns 7 nyanser så utbudet är kanske inte det bästa. Men gör man som jag, att man blandar ut den med sin dagkräm så smälter den in mer i huden och nyansen behöver inte vara perfekt. Det är ju väldigt sällan det finns en foundation med perfekt nyans utan man  kan ju behöva blanda och med detta billiga pris kan man ju köpa flera. Bra va?!! 
Nästa heter nästan lika dant Tinted Moisuriser SPF 20. Den ingår i Studioserien hos E.l.f. Den innehåller 20 ml eller ca 20gr foundation. Denna är också ganska tjock i sin konsistens så denna blandar jag också alltid ut  med en dagkräm. Den finns också i 7 nyanser och med ett pris på 42 kronor så kan man shoppa fler. Solskyddsfaktor 20 är inte fy skam för en bra och billig foundation. 
Jag gillar båda men använder kanske den från Studioserien lite mer och mest sommartid. De mattar en del men är inte direkt för fet/bland hy men håller blänket borta i ett par timmar iallafall. Sen kan man behöva lite puder. Då jag blandar ut mina med dagkräm så kan man ha en dagkräm anpassad för fet hy om man har lite problem med det. Kan tillägga att dessa går utmärkt att ha själva utan utblandning av kräm o så, det är bara jag som inte är så förtjust i heltäckande foundations och sommartid går jag mest utan foundations, men det är jag det.
E.l.f har billigt smink och en del är riktigt bra. Några kan va riktigt dåliga också. Frakten brukar ligga på runt 40 kr beroende lite på hur mycket man beställer och ibland har de fraktfritt.

Hur som, 2 bra foundations till billigt pris och som är perfekta till resesminkväskan eller on the go då de är lätta att blanda med dagkrämen, smörja in och vips fresh face. Använder man inte foundations så ofta är dessa också idealiska då de inte innehåller så mycket. Poängmässigt skulle jag ge dessa 3-3,5 poäng   till och med en 4  under vintertid då huden är torrare och blänkte i pannan håller sig borta längre. 

Inga kommentarer: