onsdag, november 14, 2007

Astrid Lindgren

Hon skulle ha fyllt 100 år idag. Men hon firas, världen över. Idag på förmiddagen har sonen varit på torget med skolan och sjungit. De ska vara där hela dagen. Imorgon ska det fotas med helikopter..de ska skriva Astrids namn med skolbarnen och fota från luften..ja, eller nåt. Idag är det fullt i Vimmerby. Det har varit kransnedläggning på Astrids grav, så allsång på torget(där sonen är med), avtäckning av Astrid Lindgrenfrimärket ....ikväll är det kvällsföreställning med Charlotte Perrelli, Pernilla och Benjamin Wahlgren...en massa annat också.
Själv läste jag självklart Astrids böcker. Jag gillade mest Madicken när jag var liten. Nu finns det böcker att läsa om Astrid, om hennes liv, som ska vara väldigt intressanta. Tyvärr har jag inte kommit mig för att läsa någon än. Man har ju haft turen att få bo i omgivningarna som Astrid beskrev i så många böcker. Näs, sockerdricksträdet, Katthult, Bullerbyn.. ALV -Astrid Lindgren´s Värld som barnen tycker är jättekul. Det finns massor andra ställen som är sevärda, av både gamla och unga.

Måste inflika en sak som hände för ett par veckor sedan... Det var besök här i Vimmerby från Kina. Bland annat så var högste person för skolväsendet i Kina här med sitt följe. Astrid är stor utomlands, vilket vi inte riktigt förstår. Men här i lilla Vimmerby var de och de hade en fråga som de var så nyfikna på. De undrade om barnen fick komma utklädda som Pippi till skolan?!
Lite småroligt, men de var allvarliga....men nej det brukar inte barnen göra här ;)

2 kommentarer:

Sminkan sa...

Det var inget av dina barn man såg på TV?

Astrid är verkligen stor i världen. Minns att jag såg Karlsson på taket som tecknad serie när jag bodde i Ryssland. Och ryssarna älskade det!

Goddess sa...

Har du bott i Ryssland..va spännande! Jag missade det på TV, men på torget stod stora sonen och sjöng, men det var ju en massa barn.