tisdag, augusti 30, 2011

Saker som irriterar

Ett stort irritationsmoment är när en produkt rent av är slut och man bara måste ha en ny, annars så klarar man sig knappt (läs rent av överleva! ). En sådan produkt är make up remover! Inte vilken som helst utan make up remover för vattenfast make up. Då jag oftast kör på vattenfast mascara och eyeliner. Så irritationsmoment nummer ett...Fröken Nilsson har varit lat och inte inhandlat remover i rättan tid.

Då kommer vi till irritaionsmoment nummer två. Är man ute i sista sekund så hinner man bara gå till en affär(typ Konsum)- detta behöver inte vara ett irritaionsmoment alls om rätt produkt fanns- i detta fall icke-som leder in på irritaionsmoment nummer tre....

Har man botaniserat runt och inte hittat någon make up remover för vattenfast make up, förutom en milk från Isadora ( alla är väl istortsett överens om att milk inte fungerar alls tillfredsställande för vattenfast make up, det krävs olja eller tvåkomponents remover) då frågar man personalen för skönhetsavdelningen. En make up remover som tar bort vattenfast make up (en lång benämning på en produkt). Ingen remover i milk form tack, det funkar inte för mig. Helst med olja i sa jag. Det är här personalen börjar irra runt. Föreslå produkt efter produkt, alla remover för vanlig make up eller för sensitive skin. Mm..neej. LÓreal och Lumene som finns på hyllorna har båda två utmärkta remover för mitt ändamål, men nån make up remover överhuvudtaget finns inte. Personalen tycker själv att Oil of Olay´s tvättkräm är underbar...bla bla. Jo det är den säkert, men jag har inte lust att punga ut pengar för en produkt som inte ens är menad för det jag söker. Helst hade jag velat tala om till punkt och pricka vad hon försökte sälja på mig och att dessa produkter användes till andra ändamål än det jag skulle ha. Jag ville egentligen tala om för henne att vattenfast mascara kräver vattenfast remover om man inte vill gnugga söner och skada huden eller ögat. Jag var irriterad över att inte blivit hörd vad jag ville ha utan påprackad helt andra produkter att jag ville läsa lusen av henne. Men det hade ju inte tjänat något till. Det kvittar att jag med mitt sminknörderi och snart även långa erfarenhet hade talat om dittan och datten för det hade ändå inte stått någon make up remover för vattenfast make up på hyllan iallafall!!
"Nej tack..jag tar olivolja ikväll så får jag gå till en annan butik imorgon" så snusförnuftigt svarade fröken  Nilsson, och jag tror faktiskt butikspersonalen lärde sig nåt, att man kan använda matolja till att ta bort make up med..eller så gapskrattade hon efter att jag gått...

måndag, augusti 29, 2011

Rosalila skimmer

Om man tar två skuggor, en rosa och en lila. Lägger den rosa på inre halvan av locket och den lila på yttre halvan så blir det så här. Dra en tunn flytande eyeliner och toppa med lite mascara. Voilá..enkelt och klart på en minut.

söndag, augusti 28, 2011

Oinspirerad

Nej här har det inte varit mycket sminkningar. Här har det varit ett par varma soliga dagar, men då har man ju jobbat såklart. Inte direkt så man har kunnat lapa i sig de sista strålarna precis. Nu bär det strax iväg till jobbet igen. sminket har verkligen fått vila i sommar, men snart plockas det fram mer. Har nåra foundations som måste börja användas annars blir det papperskorgen. Idag kör jag med starkt turkosa ögon och mascara. Ingen foundation, inget rouge..!! Det är kletigt ute och det känns bara ofräscht, men hittade en kul ögonskugga. Innan jag åker så kommer jag definitivt ha på lipgloss, det är ju liksom mitt läppsyl haha. Troligen blir det Nyx i färgen Salsa.

fredag, augusti 19, 2011

Två sjukt skönhetsinspirerande inlägg

Det har jag hunnit med haha..men det kanske kommer ;)

Stockholm...

I Solna på väg mot centrum...lite väntan som vanligt..


Paradiset vid E4:a n

Det här är livet...kaffe vid en vägkrog. Första kommentaren från kaffesäljaren.."ska ni ut och festa?" Syns det så tydligt?


onsdag, augusti 17, 2011

Light blue

Nummer tre av fyra nagellack från HM's sommarlack.
Detta känns riktigt fräscht. Gillar't.


torsdag, augusti 11, 2011

Diskret brun och lila


Diskreta färger (som alltid denna sommar). Brunt och lila fick samsas om platsen. Blixten slår ut färgerna tyvärr, men det är så mörkt och molnigt här att blixt är ett måste. Förra året hade jag semester vid den här tiden...just nu känns det som att hösten börjar knacka på dörren.

onsdag, augusti 10, 2011

First Date

Ett riktigt rosa läppstift hittade hem hit. Även det från E.l.f. First Date är ett lip Stain. Det är ett torrare läppstift och så sitter det bättre. Det är ofta så att det är ett genomskinligt gloss med så att man kan få till lite glans och läpparna inte känns så torra. Lip stainet försvinner inte jättefort, men det håller inte i flera timmar heller. Ska man äta så ska man undvika fet mat då fett löser upp formulan. Alltså är en tvåkomponerad remover med olja ett bra alternativ om man vill bli av med rester av detta läppstift. Detta sitter hysat iallafall och färgen är lite cool i sig. Nästan lysande rosa, utan att bli alldeles för skrikig. Det kostar 36kr, jag gav knappa 20kr. Jag inhandlade en till färg som vi kommer kika på senare. Men det kommer definitivt bli fler köp av dessa:)
Med blixt
Utan blixt

Från E.l.f


Beställningen från E.l.f anlände igår. Jag har självklart pillat lite på allt. Men idag så har jag på mig två av sakerna jag beställde. Jag beställde två stycken Mineral lipgloss i färgerna Firece och Wild. Jag gillade båda men Wild var inte så pigmenterat. Lite segare gloss i konsistensen är de. De är inte klistriga dock. Idag har jag testat båda. Jag gillar speciellt Fierce nu när man har lite färg och koralliga toner funkar på mig då. Dessa kostar 31kr/st. Jag betalade ca 15kr.
Sedan beställde jag en Tinted Moisturizer Med SPf 20 i. Att det är så hög solskyddsfaktor i är bara plus. Även Aloe vera, gurka och vitamin A, C och E är det i. Jag beställde färgen sand och först såg den mörk ut i förpackningen, men den smälte in bra i ansiktet. Tur det:) Jag har haft på mig denna sedan imorse utan puder och jag är inte blank i pannan än kl.16.00. Bara dagkräm på och sen tintern (eller vad man säger). Den smetade jag faktiskt ut med fingrarna. Enkel att få jämn, men det brukar ju de flesta Tinter moisturizer vara då de är en lättare version av foundation. Den luktar inget speciellt och det känns helt klart fräsch och bra. Priset för denna är 36 kr för 20ml..japp ni läste rätt 36 kr!! Jag gav knappa 20kr då det var 50% rabatt. Denna tinter måste jag bara ha i fler färger!!

måndag, augusti 08, 2011

Hudvårdstester

Garden of Wisdom testas för fullt här hemma. Jag kan inte uttala mig om dem ännu, men tänkte visa lite hur stora (små) proverna är.
Bild 1: Majik Anti-PopUp Blemish Serum. 
Bild 4: Some kind of Glow Wonderful Detoxifying Serum.
Bild 3: Fruity Exfo 5% Cleanser.
Bild 4: Neroli Hydrosol spray.


Jag kan säga att cleansern är ju ett prov som bara kommer räcka ett par gånger. De andra bara mindre flaskor av de fullstora storlekarna, så de kommer att räcka lite längre.




söndag, augusti 07, 2011

Garden of Wisdom paket

GOW paketet anlände i fredags. Det tog exakt 2 veckor från det att jag beställde. Helt ok för att fraktas från USA, för det kan ta längre tid ibland också. Jag beställde en del samples därifrån. En del är ganska små samples. Men nu ska det testas. Jag kommer visa er på bild framöver hur de ser ut och vad jag beställde hem.

onsdag, augusti 03, 2011

Det har varit för lite färg

I sommar har det inte varit alls mycket färg. Väldigt naturella färger och totalt osminkat många gånger också. Men igår blev det lite skimmerfärger på kvällen. Då jag jobbade sent så blev det aldrig att jag kunde publicera så den kommer nu istället. Jag var rejält sugen på blått först då denna färg kommer stort i höst. Kika gärna på denna länk och spana in Nars blåa ögonskugga..mmm. Men sen funderade jag på något aprikost..och ja det fick bli gult, aprikos, grön och blå. Den gröna syns inte på denna bild. Hade bara minne kvar i minneskortet för ETT kort. Blir att föra över bilder och frigöra minne på kameran nu då. En underlig tanke...jag har nog aldrig varit så mascaralös som denna sommar, och mina ögonfransar har nog aldrig varit så korta och spröda...är de mascaraberoende??